Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет за газта при 156ца

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Съвет за газта при 156ца

Мисля да купя първата си кола и тя да 156 2002г. 1.6 тс
    видях ,че средният и разход е около 9-11/100,но никъде не видях какъв разход дава на газ? Защото разхода на бензин ми се струва малко много.

ПС : бордовият компютър за този модел и тази година показва ли среден разход или не

Първоначално публикувано от bubbleweed Покажи съобщение
    Мисля да купя първата си кола и тя да 156 2002г. 1.6 тс
    видях ,че средният и разход е около 9-11/100,но никъде не видях какъв разход дава на газ? Защото разхода на бензин ми се струва малко много.

ПС : бордовият компютър за този модел и тази година показва ли среден разход или не
    Зависи от настройките на газовия инжекцион. По принцип се очаква до +10% повишаване спрямо разхода на бензин. Може и да се настрои да даде еднакъв, но ще е за сметка на динамиката.
    За тоя мотор не си заслужава да хвърлиш 1200+ за някакъв "извънземен" газов инжекцион. Аз сложих най-евтиния български и до сега мизерии не ми е правил, за сметка на това пък съм виждал хора да се оплакват от прехвалени устройства от по-висок клас. Бях правил и сметки за изплащане на инвестицията спрямо икономисаното гориво. Горе долу и за 156 ще стъпи на същите цифри.
    http://clubalfaromeo.com/forum/showp...postcount=2434

Comment

Я да ползвам темата да питам и аз .
      Карам 156 2.0 166 кс 2006 г JTS казаха ми ,че ако искам да сложа газово трябва да е с втечнена газ ,което пък газово е доста скъпо , така ли е или са поредните митове и легенди ?
      Alfa romeo 156 sportwagon 2.0 166hp JTS 2005 г.sigpic
      Тази е старата 146 1.8 144кс 98г
      Строително монтажни дейности www.yaneff82.snimka.bg

Comment

Първоначално публикувано от yaneff82 Покажи съобщение
        Я да ползвам темата да питам и аз .
        Карам 156 2.0 166 кс 2006 г JTS казаха ми ,че ако искам да сложа газово трябва да е с втечнена газ ,което пък газово е доста скъпо , така ли е или са поредните митове и легенди ?

Абсолютно е вярно ... този път JTS Моторите са страшно скъпи за газифициране
        Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
        Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
        Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

Аз да питам... по какво се различават, в принципа на действие, TS и JTS. Предполагам ще си отговоря и на въпроса защо е нужен ГИ на течна фаза за вторите..

Sent from my XT1032 using Tapatalk
          Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Първоначално публикувано от Friday Покажи съобщение
            Аз да питам... по какво се различават, в принципа на действие, TS и JTS. Предполагам ще си отговоря и на въпроса защо е нужен ГИ на течна фаза за вторите..

При JTS мотора бензинът се впръсква директно в горивната камера през дюзи, които се охлаждат от самото гориво. Ако моторът работи на газ а през въпросните дюзи не минава бензин, те дефектират бързо и моторът не може повече да работи на бензин.

Вариантите за газифициране са 2.

1 - Да се направи така че на определен брой тактове на газ да има по един на бензин.

2 - Да се впръсква газта в течна фаза през бензиновите дюзи.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

ахам и затова до сега не съм чул някое JTS да е на Газ ... а може и да има де но аз не знам

Comment

Първоначално публикувано от alfa_romeo_forever Покажи съобщение
                ахам и затова до сега не съм чул някое JTS да е на Газ ... а може и да има де но аз не знам
                Водещите производители на газови системи работят по въпроса. Има много подобни мотори за които вече има решение (LPdI), но доколкото знам за този, който дискутираме все още няма.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Всъщност преди време тук беше обсъждана една система, в чиято документация измежду поддържаните модели е точно 156 2.0JTS, но не намирам в коя тема беше.

Comment

Вчера бях при газаджия , течната фаза първо че не е подходяща за моята кола второ ,че струва между 4 - 5 хиляди лева , варианта при мене е да се сложи газово на тактове - няколко такта газ 70% и няколко такта бензин 30% , и това също не е изгодно струва 2100 лв - колата ще се продава и ще купя подходяща кола за газифициране , на година минавам по 50 - 70000 км

Comment

Първоначално публикувано от yaneff82 Покажи съобщение
                      Вчера бях при газаджия , течната фаза първо че не е подходяща за моята кола второ ,че струва между 4 - 5 хиляди лева , варианта при мене е да се сложи газово на тактове - няколко такта газ 70% и няколко такта бензин 30% , и това също не е изгодно струва 2100 лв - колата ще се продава и ще купя подходяща кола за газифициране , на година минавам по 50 - 70000 км

дам , вземи си 2.0 ТС горе долу същия вървеж и си джиткай с 9-10/100 разход перфе е

Разбира се ако държиш може и по голям или по малак мотор де но ти си знаеш

Comment

Ще го мисля , първо да оправя тази и да я продам

Comment

разход 9-10 с 2.0 тс може да постигнеш само извънградско в града се приготви за 14-15/100 газ, а зимата литър отгоре, ако си в София де.
                          www.t-auto.bg

Носачи ATEC, Авточасти, Масла Bardahl, Motul, Castrol, Mobil < - клик

Comment

Първоначално публикувано от Ivanov_ Покажи съобщение
                            разход 9-10 с 2.0 тс може да постигнеш само извънградско в града се приготви за 14-15/100 газ, а зимата литър отгоре, ако си в София де.

Аз говоря за смесен разход с 10 лв или 12 литра газ (грубо ) над 120 км минавам

Comment

Потвърждавам разхода. Според мен ако минавах 70к на година бих инвестирал в дизел. Виждал съм при спокойно каране разход от 5/100....

Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Working...
                              X